Kunst Für Alle

Det har de senaste tiden hänt en del intressant i konstvärlden på Stockholms gator. Två av de sakerna som händer har dragit till sig en del uppmärksamhet på grund av sitt utförande. Den ena är en utställning av fotografen Saga ”Niceguzz” Berlin Allt Makt Åt Helvete och den andra är Jessica Hallbäcks konstutställning Angry Animals. Båda två har ett par saker gemensamt och det är att de båda utförs på gatan, de är tillgängliga för alla utan någon avgift. Jessica Hallbäcks utställning innefattar även åskådarnas delaktighet.

 

Saga Berlins utställning All Makt Åt Helvete är gjord med gatukonst som metod genom att affischera över hela stan. Den handlar om olika människors möjligheter och liv. Hon försöker gestalta människorna omkring sig, de som är drivna och tar kontroll över sin situation. Personerna som blir till förebilder i sin omgivning på grund av deras kämpande. Niceguzz visar porträtt på de som genom att agera i sin omgivning försöker bryta ner sociala normer och uppmanar och influerar andra att förändra och kämpa.

 

Niceguzz förklarar:

 

ALL MAKT ÅT HELVETE

 

This is the exhibiton of Niceguzz on the streets of Stockholm, Sweden.
We know there is no way, in the same time told, that we all have the same possibilities to become and support. This is the people i see naturally acting by there choices. Their situations and acting creates new possibilites for all of us around them.

 

Many of us are tearing down walls of fucked up situations and these portaits show some of them. By breaking lose social norms and standards, they influence people to act progressive.. Just by act in their environment..

 

PEOPLE ENCOURAGE AND STAND UP!
ALLT TILL ALLA!
Saga 1 Saga 2 Saga 3 Saga 4 Saga 5 Saga 6

 

Jessica Hallbäcks utställning Angry Animals är mer skapad som en kritik mot konstmässan Affordable Art som var ämnad att vara en utställning av konst som alla skulle ha råd att ta del av. Men med priser på ca 30000 kr för en tavla så ansågs det, med rätta, inte vara så ”affordable”. Så Jessica tog ett eget initiativ och skapade en utställning på Stockholms gator där hon hängde upp tavlor över hela stan och som beskådarna kunde ta del av, och ville man så var det fritt fram att ta ner tavlan och hänga upp den hemma.

 

Jessica förklarar:

 

3-6 oktober arras konstmässan affordable art, grymt koncept men 30000 är inte affordable för de flesta. Därför kommer #angryanimals ha egen utställning på södermalms gator. Priset för en tavla är – ingenting. Tavlorna kommer hängas upp natten mellan torsdag och fredag, följ @jessicahallback på instagram för att lista ut vart de hänger. Hittar du, ta ner å bär hem – helt gratis konst ♥
Jessica 1 Jessica 3 Jessica 5 Jessica 2

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *