Recension: 2014 års valaffischvandalisering

Snart smäller det och vi har varit ute på stan för att kolla läget med valaffischerna. Inför EU-valet fanns det en del roliga alternativ på affischvandalisering. Den här gången har vi sett ännu fler variationer och vi gillar för det mesta vad vi ser.
Vi kräver mer vandalisering av reklam!!! Förlåt, samhällsinformation.

 

Den ärliga

Men vi tror på dig!

Skärmavbild 2014-09-02 kl. 13.17.39

 

Den konfunderande

Så här har vi alltså en kvinnlig sosse med ett manligt kön ritat utanpå kjolen. Samtidigt står det ETT BÄTTRE STOCKHOLM. FÖR ALLAH. Vad är det den lilla mongovandalen vill få sagt? Att sossen är en kuk? Att muslimerna kommer ta över Stockholm? Att sossar med kukar som tycker om Allah ska ta över Stockholm? Att sossen ska göra ett könskorrigering?

Skärmavbild 2014-09-02 kl. 13.17.28

 

Den pyssliga

Det är ju någon som gått runt med en sax och lekt klipp-och-klistra fast utan klistret. Budskapet? Politiker är ansiktslösa. Antagligen var detta ingrepp förberett och vi gillar det. Ihåligheten i politiken. Ansiktslösheten som kan ta vilken skepnad som helst. Eller att det där kan vara vemsomhelst, politiker som politiker.

Skärmavbild 2014-09-02 kl. 13.17.19

 

Det enkla budskapet

Kort och koncist. Några kryss, några utbytta ord. Alla kommer lämnas utanför. Ingen behövs. Ingen ska med.
Men kanske kan man rita för ursprungsorden lite mer, lite klent såhär.

Skärmavbild 2014-09-02 kl. 13.16.58

 

Den demoniserande

Detta är perfektion. Politikernas stirrögon kan få vemsomhelst att pissa på sig. Sådana är dem, politikerna. Riktiga djävlar.

10383548_10152352620076593_1607220078031767914_n

 

Den demokratiföraktande våldsbejakande

Nej det ska vara nackskott era idioter.

Skärmavbild 2014-09-02 kl. 13.16.35

 

Den ifrågasättande

Är Sverige värt att för(s)vara egentligen? Bra fråga. Enkelt. Men frågan är också varför S-et är kluddat på. Försvara/förvara är väl ganska mycket samma grej i sammanhanget? ELLER?

bild 4

 

Den mest gjorda

Väldigt enkel men också ganska uttjatad och gjord. För Hitlermustaschen krävs bara några drag med en tjockare svart markeringspenna. Den är alltså väldigt effektiv men vad vill den egentligen ha sagt? Politiker är Hitler? Politiker har ingen känsla för dagens mustaschtrend? Vi vet att Johannes Klenell hållt på med sådant här och vi tycker inte han har något att skryta om.

bild 3 (2)

 

Den barnsliga

Ja lite kludd passar ju varsomhelst. Inte så svårt. Fint med en liten pratbubbla. Hej hej.

bild 3 (1)

 

Den spontant uttänkta

Varmkorv till alla utanför kiosken! Heja Sjöstedt!

bild 1 (4)

 

Den autonoma

Här är en person som dedikerat sin tid till att få ut sitt budskap. Inte bara är affischen vänd, det står också ett ärligt konstaterande. Och dessutom med typ fingerfärg eller nåt. Vacker adbusting! Mer sånthär! Få era röster hörda!

bild 1 (3)

 

Den uppkäftiga

Det behövs mer fula ord i politiken. Alla är mesar nu. Fler skällsord! Mer jävlar anamma! Mer hat, mer förakt, mer smutskastning! Råsunda fotbollsstadio skiter vi i. (Förutom att vi tar ställning mot att bygga bostadsrätter istället för hyresrätter).

 

Den tacksammaste

Egentligen är det Moderaterna som ska ha tack för årets valaffischer som bara ber om att bli trollade. Nästan varenda en av deras affischer har med ett mycket enkelt ingrepp kunnat göras om till roliga fraser som stämmer överrens med ens egna åsikter. BYE BYE

Skärmavbild 2014-09-02 kl. 13.18.05

 

(Sen klassikern att helt enkelt riva ner affischerna. Detta har många ägnat sig åt men vi orkade inte fota.)

One thought on “Recension: 2014 års valaffischvandalisering

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *