Bokrecension: Skuggvärlden

Det är alltid bra med en bok där allt går åt helvete. Inte lite sådär halvmycket, utan riktigt jävla käpprätt. ”Skuggvärlden” är en sån novell, och lyckas måla upp en dyster bild att gotta sig i på relativt få sidor (svårt att räkna när en läser på läsplatta). Det må vara mer ovanligt med utopier, men i brist på dessa så vill vi gärna svepas in i ångest när höstmörkret kryper sig på. Men någonstans så känns det också befriande att bokens SMS-anställningar och värdelösa arbetsliv inte kommer spela någon roll längre. Som om samhället faktiskt förtjänat stormen som kommer.

På grund av att novellen är rätt kort så känns det också svårt att gå in på handlingen särskilt mycket, men vi kan helt enkelt säga åt er på skarpen att läsa den. Författare är Erik Haking som också har en bra blogg som rekommenderas varmt.

Skuggvärlden går att köpa som E-bok för 19 kronor.

Betyg:  Fyra kiloton trotyl av fem möjliga

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *