Välj din relationsideologi

Relationsanarkism kanske vissa har hört talas om, men vad gör de andra ideologierna för tolkningar av förhållanden? Vi har fått tag på en exklusiv insyn i hur folk egentligen tänker.

Relationsrojalism

Artikeln omdirigeras automatiskt till “Den ofrivillige monarken”

Relationsliberalism

Allt är förstås fritt inom liberalismen. Staten ska enbart, genom poliskår och militär, skydda den privata egendomen. Eftersom du äger din partner och hen äger dig så ska eran exklusivitet försvaras med alla till buds stående medel. Otrohet är stöld.

Relationskommunism

Alla åt alla! Efter behov. Och du bidrar till den historiskt determinerade ormgropen efter förmåga. Men se till att göra bra ifrån dig kamrat, du vill väl inte att kollektivet ska behöva lida?

Relationsstalinism

Målet är förstås kommunismen, men under en övergångsperiod så kommer det mer behöva likna relationsrojalism där vår ledare totalt dominerar befolkningen känslomässigt och sexuellt. Men alltså det lär ju inte vara så i särskilt många år! Så har partiledningen sagt iallafall.

Relationskeynesianism

Här är målet att jämna ut det monogama förhållandet så mycket som möjligt. Går det trögt och känns tråkigt? Storsatsa med ömhet, skogspromenader och fredagsmys (eller vad det nu är som funkar). Men har ni det däremot rätt bra, då gäller det att bromsa för att inte orsaka överhettning. Prova till exempel att inte svara på tilltal så ska nog relationen svalna rätt snabbt. Till slut kan ni, genom noggrann planering, nå en idealnivå av jämna plågor i resten av era liv.

One thought on “Välj din relationsideologi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *