Topp fem kravallmusikvideor

Kravaller finns det många vi minns (eller inte minns) och musikvideor likaså. Kombinationen är ovanligare, men vi har grävt fram fem favoriter.

5. Jay Z / Kanye West – No Church In The Wild


Kan vara den snyggaste av videorna, och Romain Gavras har fått med väldigt mycket kravallprylar i sin video; allt från molotovs till gröna lasrar och pepparspray. Han har dock inte lyckats få in några kvinnor alls i videon.

4. Plan B – Ill Manors


Brittisk kravallvideo som kom efter Londonkravallerna 2011. Plus för att det finns många autentiska bilder inklippta, minus för de lite töntiga animerade sekvenserna.

3. Atari Teenage Riot – Start a riot


Atari Teenage Riot gör lite konstig musik, men tyskar är ju lite underliga överhuvudtaget. Videon har dock gått till historien som den bäst live-kravall-videon, som spelas in under första maj i Berlin.
Sedan blev Red Stuff (som stod bakom försäljningen) undersökta av den tyska staten för spridandet av statsomstörtande propaganda, och videon drogs in. Pluspoäng för att det faktiskt är en demonstration med Antifascistische Aktion Berlin och inte bara några random kravaller.

2. Looptroop – Long arm of the law


Reclaim the City på Medborgarplatsen kanske inte var någon kravall direkt, men de inklippta bilderna därifrån passar otroligt bra i Looptroops dänga som sammanfattar hur det gick till runt år 2000. Under Göteborgskravallerna året efter var låten fortfarande populär, men tyvärr har det inte kommit någon musikvideo med Gbg2001-tema vad vi vet.

1. Keny Arkana – La Rage


La rage är den enda video som faktiskt ökar chansen för kravaller när den har visats. Energin och aggressiviteten kan få vilken gråsosse som helst att gå loss på närmaste polisbuss.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *