Unicorner presenterar: All Catunicorns Are Beautiful

Unicorner är ett initiativ att skapa ett kvinno- och transseparatistiskt rum. Den 10/12 höll de sin andra pub på Cyklopen.

Redan innan första puben märktes det att Unicorners initiativ var efterlängtat. Innan puben ens hållits hade de fått förfrågningar om att vara med i uppsatser och avhandlingar. Och många kom för att dansa bland glitter, bli fotade i den färgglada photoboothen och äta svingod vegansk mat. På väggen projicerades gulliga djur och stämningen var på topp från 18-23.

Den andra puben som hölls igår mellan 19-23 hade tema ACAB, en hedring inför ACAB-dagen den 13/12. Den här gången hölls puben uppe i boxen – övervåningen på Cyklopen, och det var något färre personer än på invigningen. Det kan bero på att torsdagar egentligen inte är typiskt bra pubdagar.

Stämningen var desto bättre.

Mysfaktorn uppe i boxen är maximal. Enhörningar fanns uppsatta lite här och var, från porslinstaty till mjukisdjur och affisch. Hela atmosfären var väldigt gullig och färgglad. På väggen satt en sjukt snygg banderoll med texten ALL CATUNICORNERS ARE BEAUTIFUL med Unicorners symbol: en kattenhörning.

Denna gång var det inget musikquiz, istället var tävlingen ”Per i gropen”. Per Gran, polisen som ramlade i en grop när husockupanterna skulle avhysas från en ockupation i Lund, och som långt efter skanderades på demonstrationer så fort snuten dök upp. Tävlingen gick ut på att en blev snurrad med ögonbindel, sedan skulle en sätta ett urklippt huvud på Per i en grop som var utskriven och satt på väggen. Den som prickade närmast gropen vann. Egentligen som leken att sätta knorr på grisen. Och egentligen skiljer det sig inte så mycket. Grispolis.

IMG_3116

Vid 20.00 startade karaoken som kanske var det bästa på hela kvällen. Karaokemästaren från Högdalen hade bjudits in för att styra upp, och de flesta sjöng med i låtarna. Bäst var Britney Spears med I’m not a girl, Not yet a woman. Då sjöng nog hela rummet, till och med jag som tappat rösten.

Under hela kvällen kunde en också bli spådd med tarotkort av en gästande spådam. Och självklart fanns en piñata med Pinochet på, för att fira hans dödsdag.

Jag måste såklart nämna maten. Vegansk chiligryta med nachos, mayo och lime. Så fantastiskt gott. Och inte konstigt, de som lagade maten är en del av Eskils vänner.

Det är skönt att ha ett tryggt rum, ett ställe där inga jobbiga machosnubbar är välkomna. Småsaker som tipslåda, önskebrunn för låtar och chipsskålar gör att det blir en fin stämning och avslappnat. Det är också gratis för att kunna vara tillgängligt för alla. Det enda som kostar är maten och drickan. Nu är det bara att vänta till nästa gång – och hoppas på att det arrangeras en klubb snart!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *